Glina: Održan Svečani koncert SKD “Prosvjeta” Pododbor Mali Gradac

Povodom 15 godina rada i postojana SKD “Prosvjeta” Pododbor Mali Gradac, 26. novembra u Hrvatskom domu u Glini, održan je Svečani koncert. Program je trajao dva sata, a na sceni su se pored domaćina predstavili: Pododbor Ogulin i ANI iz Vukovara.

“Iznimno sam zadovoljna izvedbom koncerta i zahvaljujem se svim učesnicima i svima koji su nam pomogli u realizaciji istoga. U sve je uloženo mnogo truda, savladali smo mnoštvo prepreka i sada krećemo dalje s mladim snagama”, kazala nam je organizatorica Svečanog koncerta i predsjednica SKD “Prosvjeta” Pododbor Mali Gradac, gospođa Milica Sanković.

Među brojnim gostima i uzvanicima, na ovu je značajnu obljetnicu u Glinu stigao i Siniša Ljubojević, predsjednik SKD “Prosvjeta” koji je dobro upoznat s radom Pododbora Mali Gradac.
“U 15 godina rada, Pododbor Mali Gradac je pokazao da gaji srpsku tradiciju. Na samom početku programa uspjeli smo vidjeti srpske banijske igre, nešto što je skoro postalo zaboravljivo i da nije bilo Pododbora Mali Gradac, sigurno se večeras ne bi moglo prikazati. Mali Gradac je mali pododbor, ali sa mnogo aktivnosti. Ja bih volio da se i ostale sredine, gdje Srbi participiraju ili čine većinu stanovništva, organiziraju poput Malog Gradca i da na taj način čuvaju i baštine srpsku kulturu.”, istaknuo je Ljubojević.

Slavljeničkom koncertu prisustvovao je i savjetnik u Veleposlanstvu Republike Srbije u Republici Hrvatskoj, Nenad Maričić.


Prosvjeta.net/ Banija Online

Facebook komentari