Predsjednik Dodik primio predsjednika SKD Prosvjeta

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik primio je 16. novembra o. g. u Banja Luci predsjednika SKD “Prosvjeta” Sinišu Ljubojevića, koji  je predsjednika Dodika upoznao sa djelovanjem Društva i stanjem vraćene imovine “Prosvjeti” u Zagrebu.

Bilo je riječi i o ciljevima daljnjeg razvoja Društva, najviše u smjeru  obrazovanja kojim se kao poseban oblik djelovanja unutar “Prosvjete” bavi Centar za obrazovanje “Sava Mrkalj”.  Dogovorena je konkretna suradnja u oblasti vaninstitucionalnog obrazovanja  na način da će Republika Srpska pomoći implementaciju kontinuiranog projekta obrazovanja te biti  domaćin i pokrovitelj zimske škole SKD “Prosvjeta”  početkom 2018. godine u Banja Luci. Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik obećao je  pomoć i drugim projektima SKD “Prosvjeta” u cilju razvijanja kulturnog amaterizma i očuvanja  identiteta srpske zajednice u Hrvatskoj.

Predsjednik SKD “Prosvjeta” Siniša Ljubojević izrazio je zadovoljstvo i zahvalnost predsjedniku Dodiku na želji i spremnosti da Republika Srpska  pomogne djelovanje  SKD “Prosvjeta” u ostvarivanju osnovnih  ciljeva, očuvanja kulturnog, nacionalnog i jezičnog identiteta Srba u Republici Hrvatskoj.


Prosvjeta.net

Facebook komentari