Ogulinski pododbor na 1. Festivalu Katarine Branković Celjske u Sloveniji

U sklopu 1. Festivala Katarine Branković Celjske ogulinski pododbor je 25.11.2017. godine nastupio u Celju, Slovenija, kod SKHD “Desanka Maksimović” Celje.

Prije festivala, domaćini su organizirali šetnju gradom te pokazali neke znamenitosti, a stigla se posjetiti i Crkva sv. Maksimilijana.

Festival je otvoren izlaganjem Stevana Đorđevića, predsjednika SKHD “Desanka Maksimović” Celje, o važnosti Katarine Branković Celjske te su gosti Festivala upoznati s njenim životom i djelom. Potom je predsjednik SKD “Prosvjeta” Siniša Ljubojević predstavio i upoznao prisutne s radom i obavezama koje Društvo ima na području Republike Hrvatske te najavio pododbor Ogulin.

Predstavili su se s folklornom sekcijom i izveli dvije koreografije:
1. Igre iz Leskovca
(autor koregrafije: Sanja Klipa)
2. “Vrlo na daleko u tuđa zemlja”, igre i pjesme iz Crne Trave
(muzički aranžman: Miloš Mutapčić , autor koreografije: Nemanja Musulin)
a u sklopu festivala domaćini su se predstavili s pjevačkom grupom, solistom na harmonici te dječjim i izvođačkim folklornim ansamblom te izveli: Igre iz Gruže, Igre iz Brusa i Igre iz Bujanovca.
(autor koreografija: Aleksandar Babić)

Nakon završenog programa festivala održana je večera i zabava za sve sudionike i goste gdje su razmjenjena iskustva i sklopljena nova poznanstva.


Prosvjeta.net

Facebook komentari